Novost 26.02.2022
Sustav prijavljivanja građana na cijepljenje protiv COVID-19 infekcije
Oznake: 
Image
Misli na druge. Cijepi se!

U ponedjeljak, 1. ožujka 2021. godine pokrenut je nacionalni sustav prijavljivanja građana zainteresiranih za cijepljenje protiv COVID-19 infekcije.

Osim prijava liječnicima obiteljske medicine, građanima je dostupna prijava putem internetske stranice:

cijepise.zdravlje.hr

Za osobe koje se, iz različitih razloga, ne mogu same prijaviti preko internetske stranice, prijavu na internetskoj stranici umjesto njih će ispuniti operateri u Pozivnom centru na broju: 0800 00 11.

Kako bi se građanima Grada Zagreba osigurala kontinuirana informacijska podrška o organiziranom cijepljenju protiv bolesti uzrokovane koronavirusom, Grad je otvorio besplatnu telefonsku liniju 0800 88 04, dostupnu 24 sata dnevno. Osim tehničkih informacija, agenti će, osobito starijim sugrađanima, pružati i pomoć pri unosu podataka u centraliziranu internetsku platformu.

I djelatnici Pozivnog centra NZJZ „Dr. Andrija Štampar“ mogu ispuniti prijavu na internetskoj stranici umjesto vas, pozivom na brojeve 01 46 96 315 i 01 55 63 102. Radno vrijeme Pozivnog centra našeg Zavoda, vezano uz naručivanje na cijepljenje, je od ponedjeljka do petka od 8,00 do 20,00 sati. Na ovom broju telefona postoji mogućnost da strani državljani koji žive u našoj županiji iskažu interes za cijepljenje.

Korisnike prije upućivanja poziva molimo da pripreme ime i prezime osobe koja se prijavljuje na cijepljenje, OIB, datum rođenja, kontakt telefon i svoju, odnosno adresu elektroničke pošte nekoga od ukućana za daljnju komunikaciju.

Osobe koje ne mogu osigurati komunikaciju elektroničkom poštom i nemaju uvjete za takvo povratno informiranje, povratno će, s informacijama o terminu cijepljenja, kontaktirati angažirane osobe.

Prilikom primanja obavijesti o dodijeljenom terminu cijepljenja, osoba će dobiti točnu informaciju o vrsti cjepiva i za isto će biti potrebno dati privolu. U prvom je tjednu predviđeno cijepljenje Astra Zenecinim cjepivom, a dalje će ovisiti o dostupnosti isporučenog cjepiva.

Građanima s kroničnim bolestima preporučujemo da se prijave preko svojih liječnika obiteljske medicine, koji će potvrditi njihovo zdravstveno stanje i odrediti prioritetno mjesto na listi cijepljenja.

Dodatne informacije možete pronaći na internetskoj stranici Ministarstva zdravstva (https://zdravlje.gov.hr/) i na internatskoj stranici Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo (https://www.hzjz.hr/).