Novost 22.09.2023
Tribina „Roditeljski pritisak – formula za uspjeh ili...?“, 9. listopada
Oznake: 
Image
Tribina za roditelje_index
Roditeljima je ponekad teško procijeniti kako poticati dijete da bude uspješno, a da se ne prijeđe granica prevelikog pritiska pa tako najbolje namjere mogu dovesti do neželjenih problema. Više o ovoj temi možete saznati na Tribini za roditelje, koja će se održati u povodu Svjetskog dana mentalnog zdravlja.  

Dragi roditelji,

početak nove školske godine nerijetko je obilježen velikim planovima, kako djece tako i roditelja. Ti planovi najčešće uključuju postizanje boljeg školskog uspjeha, upisivanje novih ili dodatnih aktivnosti, veći uspjeh u sportu… U moru roditeljskih želja i očekivanja tanka je granica između motiviranja djeteta i pretjeranog pritiska koji se stavlja pred djecu. Kada roditelji ne mogu pronaći ravnotežu između motivacije i pritiska, dolazi do negativnih posljedica za dijete. Roditeljima je ponekad teško procijeniti kako poticati dijete da bude uspješno, a da se ne prijeđe granica prevelikog pritiska pa tako najbolje namjere mogu dovesti do neželjenih problema. 

Više o ovoj temi možete saznati na Tribini za roditelje, koja će se održati u povodu Svjetskog dana mentalnog zdravlja.  

Tribinu „Roditeljski pritisak – formula za uspjeh ili...?“, možete pratiti online u ponedjeljak 9. listopada 2023. godine, s početkom u 18 sati, putem službenog YouTube kanala NZZJZ-a „Dr. Andrija Štampar“.

Vodit će je mr. Andreja Radić, dipl. socijalna radnica.

Molimo da se prijavite putem elektronske pošte na adresu: andreja.radic@stampar.hr

Veselimo se vašem sudjelovanju!

Tribina za roditelje