Novost 25.09.2023
U Zavodu obilježen Europski tjedan mobilnosti
Image
Aktivni transport_3

Europski tjedan mobilnosti je ove godine održan pod sloganom „Krećimo se kvalitetnije – štedimo energiju!“ u razdoblju od 16. do 22. rujna 2023. godina brojnim aktivnostima u kojima su sudjelovali Grad Zagreb, Gradski ured za socijalnu zaštitu, zdravstvo, branitelje i osobe s invaliditetom u suradnji s ustanovama kojima je Grad osnivač, organizacijama civilnog društva i lokalnom samoupravom.

Nastavni zavod za javno zdravstvo Dr. Andrija Štampar je ove godine Europski tjedan mobilnosti obilježio radionicom na temu Aktivni transport  u organizaciji Službe za javno zdravstvo. Polaznici radionice mogli su saznati što je aktivni transport, kako se može unaprijediti na lokalnoj razini te koje su sve dobrobiti iz perspektive tjelesne aktivnosti. Rasprava je uključivala zanimljive spoznaje o razlikama u sudjelovanju u aktivnom transportu po dobi, spolu te stupnju urbanizacije, a sudionici su iznijeli iz osobne perspektive  prepreke za aktivni transport kao primjerice nedostatak (sigurnih) biciklističkih staza u Gradu Zagrebu.

U srijedu, 20. rujna održano je i Vježbanje na radnom mjestu na kojem su, uz vježbanje svih sudionika u trajanju od 20 minuta, sudionici informirani o dobrobitima redovitog vježbanja na radnom mjestu – i za radnike i za poslodavce.

Image
Vježbanje rm_1
Image
Vježbanje rm_2
Image
Vježbanje rm_3
Image
Aktivni transport_1
Image
Aktivni transport_2
Image
Aktivni transport_3