Novost 06.06.2021
Vrijedna pomoć istaknutih članova zdravstvene zajednice na Zagrebačkom velesajmu
Oznake: 
Image
Vrijedna pomoć istaknutih članova zdravstvene zajednice na Zagrebačkom velesajmu
Ministar zdravstva, dekan Zdravstvenog veleučilišta i predsjednik Hrvatske liječničke komore pomogli cijepiti građane na Velesajmu

Prethodnih nekoliko dana imali smo priliku vidjeti nesebičan doprinos ministra zdravstva, prof. dr. sc. Vilija Beroša, dekana Zdravstvenog veleučilišta, prof. dr. sc. Krešimira Rotima i predsjednika Hrvatske liječničke komore, prof. dr. sc. Krešimira Luetića, koji su liječnicima na Zagrebačkom velesajmu pružili aktivnu pomoć pri cijepljenju građana.

Osim što su ovi istaknuti članovi zdravstvene zajednice pokazali veliku brigu za zaštitu zdravlja svih svojih sugrađana, ovom lijepom gestom su također iskazali veliku podršku svim liječnicima koji svakodnevno ulažu izuzetne napore u procjepljivanje što većeg broja građana.

Sigurnost naših sugrađana je apsolutni prioritet

Na ovom svijetu neprocjenjiv je jedino ljudski život, a njegova zaštita apsolutni je prioritet.  To je potvrdio i ministar Beroš, istaknuvši važnost cijepljenja upravo radi zaštite građana od najtežih ishoda bolesti COVID-19. To je ujedno i temeljna svrha svakog odobrenog i dostupnog cjepiva protiv virusa SARS-CoV-2.

S druge strane, prof. dr. sc. Krešimir Luetić prvenstveno je pohvalio viđenu spremnost i angažman liječnika te njihovu volju i želju za zaštitom zdravlja svih svojih sugrađana. Vodstvo Hrvatske liječničke komore medu prvima se stavilo na raspolaganje za provedbu masovnog cijepljenja.

Naposljetku, svako cjepivo je s razlogom odobreno i svako će nedvojbeno zaštiti ono što nam je najvrijednije – naš život i naše zdravlje od svih opasnijih ugroza.