Novost 13.10.2023
Započelo kreativno natjecanje učenika osnovnih i srednjih škola Grada Zagreba: „Škola bez ovisnosti – grad bez ovisnosti“
Image
Škola bez ovisnosti
Natjecanjem želimo potaknuti mlade da razmišljaju i progovore iz svog kuta o ovisnostima - u svojoj školi i u svom gradu.

Služba za mentalno zdravlje i prevenciju ovisnosti Nastavnog zavoda za javno zdravstvo „Dr. Andrija Štampar“ uz veliku podršku Grada Zagreba, ponovo organizira natjecanje za učenike osnovnih i srednjih škola pod već poznatim nazivom „Škola bez ovisnosti – grad bez ovisnosti“.

Natjecanjem želimo potaknuti mlade da razmišljaju i progovore iz svog kuta o ovisnostima - u svojoj školi i u svom gradu. Svjesni smo da je danas problem ovisnosti među mladima u porastu te nam je cilj podići razinu znanja o štetnim posljedicama ovisnosti i senzibilizirati mlade za ovaj problem.

Učenici se natječu u dvije kategorije: najbolji plakat i najbolji slogan. Prva tri mjesta u svakoj kategoriji nagrađuju se vrlo vrijednim nagradama.

Natjecanjem će se obilježiti Mjesec borbe protiv ovisnosti (u razdoblju od 15. studenog do 15. prosinca 2023. godine).

Svečana dodjela nagrada bit će 1. prosinca 2023. godine u Velikoj dvorani Nastavnog zavoda za javno zdravstvo „Dr. Andrija Štampar“.

Obavijest i informacije o natječaju dostupni su u pdf formatu ovdje.


Organizatori:    

Grad Zagreb

Povjerenstvo Grada Zagreba za prevenciju i suzbijanje zlouporabe droga i drugih oblika ovisnosti 

Gradski ured za socijalnu zaštitu, zdravstvo, branitelje i osobe s invaliditetom

Nastavni zavod za javno zdravstvo „Dr. Andrija Štampar“, Služba za mentalno zdravlje i prevenciju ovisnosti