Sanitarna iskaznica

Ukoliko želite direktan odgovor, unesite svoju e-mail adresu.
(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.
(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.
(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.
Pitanja: 

Poštovani,

ovih bih dana po prvi puta trebala napraviti sanitarnu knjižicu. Zanima me što je sve potrebno učiniti da bi ju napravila, gdje/u kojem vremenu moram doći i za koliko vremena bude gotova? Trebam li sa sobom ponijeti i uzorak stolice?

Srdačno,

 
Odgovor: 

Poštovana,

ovisno o vrsti zanimanja pregled može obuhvatiti liječnički pregled pluća (fizikalni pregled pluća, RTG-prema medicinskoj indikaciji), pregled kože i vidljivih sluznica, bakteriološki i parazitološki pregled stolice. Odvija se kao prvi pregled za nove radnike kojima se prvi put izdaje sanitarna knjižica i kao povremeni pregled tijekom zaposlenja, čija dinamika je propisana Zakonom o zaštiti pučanstva od zaraznih bolesti.
 
Osim na lokaciji Mirogojska cesta 16 pregledi za sanitarne knjižice mogu se obaviti i u higijensko-epidemiološkim ispostavama Nastavnog zavoda za javno zdravstvo „Dr. Andrija Štampar”. 
Uzorci stolice za sanitarne preglede mogu se predati svaki radni dan u Mirogojskoj 16 u vremenu od 08,00 do 11,00 sati te u HE ispostavama prema rasporedu objavljenom na www.stampar.hr
 
Za dodatne informacije možete kontaktirati našu Službu za epidemiologiju na broj telefona 01 46 96 124.
 
Srdačan pozdrav!