Novost 14.12.2021
Cijepljenje protiv COVIDa-19 za djecu stariju od pet godina
Oznake: 
Image
cijepljenje

Cijepljenje protiv COVIDa-19 za djecu stariju od pet godina

U Zagrebu će svi zainteresirani roditelji protiv COVIDa-19 od sada moći cijepiti i svoju djecu stariju od pet godina. Školsku djecu do navršenih 12 godina roditelji mogu naručiti za cijepljenje putem aplikacije Terminko, nakon čega će ih cijepiti liječnik u ambulanti školske medicine, nadležnoj za školu koju dijete pohađa. Roditelji koji žele cijepiti svoju djecu predškolske dobi to sada mogu učiniti ako se jave izabranom pedijatru ili liječniku obiteljske medicine. Djeca u dobi od 5 do 18 godina mogu se cijepiti na svim cjepnim punktovima grada Zagreba.

Sukladno preporukama Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo, posebno se preporučuje cijepljenje djece i mladih koji zbog kronične bolesti ili terapije imaju povećan rizik od težih oblika bolesti COVID-19. Cijepljenje se preporučuje i djeci i mladima koji dijele kućanstvo s osobama koje boluju od kroničnih bolesti, a koje uvećavaju rizik za razvoj težih oblika bolesti COVID-19. Preporučuje se cijepljenje protiv bolesti COVID-19 i za djecu koja dugotrajnije borave u različitim oblicima kolektivnog smještaja, koji uključuje noćenje.

Detaljan raspored rada timova Službe za školsku i adolescentnu medicinu u Zagrebu može se pronaći ovdje. Za sva se dodatna pitanja roditelji mogu putem elektroničke pošte obratiti nadležnom liječniku školske medicine, prema navedenom rasporedu rada ambulanti školske i adolescentne medicine Nastavnog zavoda za javno zdravstvo „Dr. Andrija Štampar“.

U organizaciji Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo i Škole narodnog zdravlja Medicinskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu u Školi narodnog zdravlja od srijede 15.12. od 16 do 20 sati pa zatim svake subote od 10 do 12 sati (osim Božića i Nove Godine) i svake srijede od 16 do 20 sati cijepit će se djeca u dobi 5 i više godina u pratnji roditelja, bez naručivanja i najave.