Novost 08.11.2021
Gdje se u gradu Zagrebu građani mogu cijepiti protiv COVID-19
Oznake: 
Image
gripa cijepljenje
Grad Zagreb organizira osam novih punktova za cijepljenje, koji s radom kreću od utorka, 9. studenog

  zagreb    zavod

Grad Zagreb, Nastavni zavod za javno zdravstvo „Dr. Andrija Štampar“, Domovi zdravlja Zagreb – Centar, Zagreb – Istok i Zagreb – Zapad te Hrvatski zavod za javno zdravstvo pozivaju na cijepljenje na sljedećim lokacijama:

Cijepljenje protiv bolesti COVID-19 nekim od dostupnih i odobrenih cjepiva moguće je obaviti na Cijepnom punktu Velesajam, u Paviljonu 9.

Sukladno uputama Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo:

 • TREĆA DOZA predstavlja dodatnu dozu za osobe kod kojih postoji mogućnost da nisu razvile potpuni ili zadovoljavajući imunološki odgovor i može se primiti četiri tjedna nakon druge doze. Prema preporuci Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo, to su osobe s umjerenom do teškom imunosupresijom.
 • DOCIJEPLJIVANJE BOOSTER dozom predstavlja dodatnu dozu koja se primjenjuje šest mjeseci od druge doze, a kako bi se produljilo trajanje zaštite.

Termini cijepljenja svim dostupnim vrstama cjepiva prema javnom pozivu na Cijepnom punktu Velesajam odvijaju se sukladno sljedećem rasporedu: ponedjeljkom, srijedom, petkom, subotom i nedjeljom od 8.00 do 12.00 sati te utorkom i četvrtkom od 14.30 do 19.00 sati.

Grad Zagreb organizira osam novih punktova za cijepljenje, koji s radom kreću od utorka, 9. studenog. Radno vrijeme punktova je svakim radnim danom i vikendom od 14.00 do 20.00 sati.

DOM ZDRAVLJA ZAGREB - CENTAR

 • Runjaninova 4
 • Lučko, Lučko 2 a
 • Šestine, Šestinska cesta 1

DOM ZDRAVLJA ZAGREB - ISTOK

 • Sesvete, Ninska 16
 • Dubrava - Trnava, Resnički put 81

DOM ZDRAVLJA ZAGREB - ZAPAD

 • Gajnice, Ulica Kerestinačkih žrtava 31
 • Špansko, Trg Ivana Kukuljevića 1
 • Prečko, Prečko 2 a

hzjz

Hrvatski zavod za javno zdravstvo organizirao je dva punkta za cijepljenje bez najavljivanja. Cijepljenje na obje lokacije organizirano je za osobe koje trebaju primiti prvu, drugu ili treću/docjepnu dozu cjepiva, uz obavezno predočenje potvrde o cijepljenju ako je osoba došla po drugu ili treću dozu cjepiva. Također, u Hrvatskom zavodu za javno zdravstvo u Rockefellerovoj 7 u Zagrebu te u podružnici HZJZ-a u ulici Radoslava Cimermana 64a u Zagrebu, počela su raditi Savjetovališta za cijepljenje protiv COVID-19 i to svake subote, od 8 do 12 sati, bez prethodnog naručivanja. Građani se mole da svakako ponesu medicinsku dokumentaciju koju smatraju potrebnom predočiti za davanje savjeta.

 • Prvi punkt organiziran je u suradnji sa Školom narodnog zdravlja Andrija Štampar Medicinskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu na adresi Rockefellerova 4. Građani se bez prethodne najave mogu cijepiti svake srijede od 16.00 do 20.00 sati i svake subote od 10.00 do 14.00 sati. Dostupna su sva cjepiva, a građani mogu primiti prvu, drugu ili treću dozu cjepiva.
 • Drugi punkt građanima je na raspolaganju svakim radnim danom od 14.00 do 18.00 sati u Ulici Radoslava Cimermana 64a u Zagrebu (Kajzerica,  zgrada kod semafora u neposrednoj blizini Hipodroma). Cjepivo Moderna je dostupno utorkom, srijedom i četvrtkom. Sva ostala cjepiva (Comirnaty, Astrazeneca i J&J/Janssen) dostupna su svim danima u tjednu. Građani na istoj adresi mogu primiti i treću dozu cjepiva svaki radni dan od 14.00 do 18.00 sati. Obavezno je predočenje potvrde o cijepljenju ako je osoba došla po drugu ili treću dozu cjepiva.

Popis ljekarni u RH u kojima se provodi cijepljenje protiv bolesti COVID-19, prema zajedničkom projektu Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo, Ministarstva zdravstva, Hrvatskog zavoda za zdravstveno osiguranje i Hrvatske ljekarničke komore pod nazivom „Ljekarna kao mjesto cijepljenja protiv COVID-19 bolesti“ dostupan je na poveznicama https://www.hzjz.hr/priopcenja-mediji/cijepljenje-protiv-covid-19-u-zagrebuhttps://www.hljk.hr/novosti/popis-ljekarni-u-rh-u-kojima-se-provodi-cijepljenja-protiv-bolesti-covid-19-n230.