Novost 05.05.2023
Obilježavanje Međunarodnog dana tjelesne aktivnosti – Dana kretanja za zdravlje
Image
Dan kretanja
Pridružite nam se u Parku Vjekoslava Majera u subotu, 13. svibnja 2023. godine u 10.00 sati na obilježavanju Međunarodnog dana tjelesne aktivnosti - Dana kretanja za zdravlje!

 

Svjetska zdravstvena organizacija, kao koordinirajuće tijelo međunarodnog javnog zdravstva, promiče zdrave stilove života te navodi redovitu tjelesnu aktivnost kao jedan od najvažnijih preduvjeta dobrog zdravlja. U tu je svrhu 2003. godine pokrenula inicijativu da se 10. svibnja, na nacionalnoj razini, provode aktivnosti promicanja redovite tjelesne aktivnosti. Taj dan naziva se Međunarodni dan tjelesne aktivnosti, odnosno Dan kretanja za zdravlje (Move for Health Day), a usmjeren je na provođenje tjelesne aktivnosti umjerenog intenziteta, s ciljem podizanja svijesti javnosti o važnosti i koristima redovite tjelesne aktivnosti za očuvanje i unaprjeđenje zdravlja.

Iznimno nam je zadovoljstvo pozvati Vas na obilježavanje Međunarodnog dana tjelesne aktivnosti – Dana kretanja za zdravlje, kojeg će 13. svibnja 2023. godine, u sklopu Nacionalnog programa „Živjeti zdravo“, organizirati Nastavni zavod za javno zdravstvo „Dr. Andrija Štampar“, Gradski ured za socijalnu zaštitu, zdravstvo, branitelje i osobe s invaliditetom Grada Zagreba i Hrvatski zavod za javno zdravstvo.

Pridružite nam se u Parku Vjekoslava Majera u subotu, 13. svibnja 2023. godine u 10.00 sati, uključite se u organiziranu i stručno vođenu aktivnost hodanja uz vodstvo Dragane Tišma, prof. kineziologije te tako učinite veliki korak prema očuvanju i unaprjeđenju vlastitog zdravlja.

Protektivan utjecaj hodanja, kao tjelesne aktivnosti dostupne i provedive ljudima svih dobnih skupina, uključujući i one koji se nikada nisu bavili nekom tjelesnom aktivnošću, prepoznat je u prevenciji bolesti koje su posljedica modernog, „sjedilačkog“ načina života.

Veselimo se Vašem dolasku!