Novost 28.09.2021
Obilježen Europski tjedan mobilnosti 2021.
Oznake: 
Image
Biciklijada 2021_3
Nastavni zavod za javno zdravstvo „Dr. Andrija Štampar“ se, kao i prethodnih godina, pridružio obilježavanju Europskog tjedna mobilnosti.

Ovogodišnji Europski tjedan mobilnosti (ETM) obilježen je nizom aktivnosti s ciljem poticanja malih i velikih gradova na uvođenje i promicanje održivih prijevoznih sredstava. Nastavni zavod za javno zdravstvo „Dr. Andrija Štampar“ se, kao i prethodnih godina, pridružio obilježavanju Europskog tjedna mobilnosti.

Europski tjedan mobilnosti (ETM) ove je godine proslavio svoju 20. godišnjicu nizom aktivnosti s ciljem poticanja malih i velikih gradova na uvođenje i promicanje održivih prijevoznih sredstava. Promovirane su promjene u ponašanju u korist aktivne mobilnosti, javnog prijevoza i drugih čistih, inteligentnih rješenja. Cilj ove manifestacije, koja se svake godine održava od 16. do 22. rujna u organizaciji Europske komisije, bio je podizanje razine javne svijesti o potrebi aktivnog pristupa protiv zagađenja uzrokovanoga povećanjem motoriziranog prometa u urbanim sredinama.

Podsjećamo, ovogodišnja tema ETM-a je „Sigurno i zdravo uz održivu mobilnost“, a glavni slogan „Krećimo se održivo! Ostanimo zdravi!“. Koordinator programskih aktivnosti je Gradski ured za socijalnu zaštitu i osobe s invaliditetom, a u obilježavanju su sudjelovali i ostali gradski uredi, službe, ustanove i brojne udruge.

Aktivnosti koje su provedene tijekom ETM-a bile su idealna prilika za prezentaciju mobilnosti lokalnim stanovnicima i objašnjenje izazova s kojima se gradovi suočavaju. Zavod se, kao i prethodnih godina, pridružio obilježavanju Europskog tjedna mobilnosti, a stručnjaci iz Službe za javno zdravstvo i Službe za zaštitu okoliša i zdravstvenu ekologiju organizirali su četiri javnozdravstvene akcije.

Održane javnozdravstvene aktivnosti: "Hodanjem do zdravlja" u Parku Vjekoslava Mayera (organizator: Služba za javno zdravstvo, NZJZ „Dr. Andrija Štampar“ i Gradski ured za zdravstvo), Biciklijada “Biciklom do zdravlja 2021” (organizatori: Udruga Biciklom do zdravlja u suradnji s partnerima NZJZ „Dr. Andrija Štampar“, Dom zdravlja Zagreb – Zapad te Specijalna bolnica za medicinsku rehabilitaciju Daruvarske toplice, Komore u zdravstvu, Hrvatski savez dijabetičkih udruga, Sveučilišna klinika Vuk Vrhovec), Otvorena komunikacija s osobama s invaliditetom - "Kako ti mogu pomoći?" -  Osnovna škola Luka Sesvete (organizator: Služba za javno zdravstvo, NZJZ “Dr. Andrija Štampar” I Gradski ured za zdravstvo) i edukacija: Značaj onečišćenja zraka – tjelesno zdravlje ili mentalno zdravlje - Osnovna škola Cvjetno naselje (organizator: Služba za zaštitu okoliša i zdravstvenu ekologiju, Laboratorij za aerobiologiju, NZJZ “Dr. Andrija Štampar”).

Hodanjem do zdravlja
Image
Hodanjem do zdravlja_1
Image
Hodanjem do zdravlja_2
Image
Hodanjem do zdravlja_3
Biciklijada "Biciklom do zdravlja 2021"
Image
Biciklijada 2021_1
Image
Biciklijada 2021_2
Image
Biciklijada 2021_3
Otvorena komunikacija s osobama s invaliditetom - "Kako ti mogu pomoći?" -  Osnovna škola Luka Sesvete
Image
OŠ Luka ETM 2021_1
Image
OŠ Luka ETM 2021_2
Image
OŠ Luka ETM 2021_3
Image
OŠ Luka ETM 2021_4
Edukacija: Značaj onečišćenja zraka – tjelesno zdravlje ili mentalno zdravlje - Osnovna škola Cvjetno naselje
Image
OŠ Cvjetno_ETM 2021_1
Image
OŠ Cvjetno_ETM 2021_2
Image
OŠ Cvjetno_ETM 2021_3